Miksi valita valokuitu? - GlobalConnect Finland
Yksityisille Yrityksille

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on ohut, lasista tai muovista valmistettu johdin. Kuidun kautta voi siirtää dataa erittäin nopeasti LED- tai laservalon avulla. Koska kuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton, on sen nopeus ja tiedon määrän käsittelykyky ylivoimainen muihin tiedonsiirron tekniikoihin verrattuna.

Valokuitukaapelit, eli muoviset putket, joiden sisällä on useita valokuituja, kaivetaan maahan. Siksi esimerkiksi sade, tuuli ja myrskyt eivät vaikuta yhteyteen millään tavalla, vaan se pysyy yhtä nopeana ja vakaana olosuhteista riippumatta.


Miksi valokuitu?

Jo merkittävä osa arjestamme hoituu digitaalisesti laajakaistan avulla. Käytämme sosiaalista mediaa ja suoratoistopalveluita, hoidamme pankkiasioita sekä teemme töitä ja opiskelemme kotona. Lisäksi yhä useammat kodin laitteet yhdistetään internetiin. Näistä syistä vakaa verkkoyhteys on entistäkin tärkempi. Valokuitu on ylivoimaisesti nopein ja turvallisin laajakaistateknologia sekä tämän päivän vaatimuksia että tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeita ajatellen. Toisin kuin mobiiliyhteyttä, valokuitua ei jaeta muiden käyttäjien kanssa, vaan jokaisella käyttäjällä on oma yhteys. Yhteys on yhtä hyvä kodin joka kolkassa, joten reitittimiä tai muita erityisratkaisuja ei tarvita. Tämä mahdollistaa sen, että voit nauttia sujuvasta, nopeasta ja vakaasta nettiyhteydestä aamusta iltaan.

GlobalConnectin valokuituyhteys on 1000/1000 Mbit/s. Valokuituliittymämme lataus- ja lähetysnopeus ovat siis palveluntarjoajien parhaimmistoa.

Tiesitkö?

Monesti 5G-yhteys on voinut olla kotiin kertainvestointina edullisempi kuin valokuitu. Enää asia ei ole niin. Vaikka GlobalConnectin valokuitu on jo aloituskustannuksiltaan edullisempi kuin 5G-kotinetit, hintatietoinen kuluttaja ottaa huomioon myös pitkän ajan kustannukset. Tulevaisuus näyttää, kuinka paljon verkon käyttö tulee kasvamaan sekä sen, milloin kodin mobiiliverkon vastaanottimiin täytyy seuraavan kerran investoida. Valokuituyhteyttä ei tarvitse päivittää.


5 syytä valita valokuitu

Nopeus

Valokuitu on nopein mahdollinen verkkoyhteys. Sen signaali on lähes viiveetön.

Vakaus

Valokuituyhteys ei pätki. Siihen ei vaikuta perheen jäsenten taikka naapurien netinkäyttö, vaan kodin joka kolkassa on kaistaa kaikille käyttäjille aamusta iltaan.

Helppous

Kun olet tilannut valokuidun, asennus on suoritettu ja laitteisto testattu, sinun ei tarvitse miettiä asiaa enempää. Voit vain nauttia uuden yhteytesi salamannopeasta kyydistä ilman pätkintää, päivityksiä tai muutakaan päänvaivaa.

Pitkäikäisyys

Valokuituyhteyttä ei tarvitse olla päivittämässä vuosittain – eikä edes joka kymmenes vuosi. Valokuitua itsessään ei tarvitse uusia, ja kun kaapelit on kerran kaivettu maahan, ei sitä tarvitse tehdä uudelleen. Valokuitu on pitkäikäinen sijoitus, joka takaa hyvät ja toimivat yhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin.

Lisää kiinteistön arvoa

Jos joskus myyt kiinteistösi, on valokuituyhteys valttia. Valokuidun avulla teet asunnosta kiin nostavamman niin viihtyvyyden kuin kustannus tenkin kannalta. Myös vuokralaiset arvostavat nopeaa ja vakaata nettiä!


Valokuitu vai 5G?

OminaisuusGlobalConnect-valokuitu5G-yhteys
NopeusAina sama nopeusNopeus vaihtelee
Yhteyden vakausVakaa, katkeamaton nettiyhteys;
ei katkoja tai hidastumisia
Voi pätkiä ja hidastella
Suorituskyky ja käyttäjätKaistaa riittää kaikilleMitä enemmän käyttäjiä, sitä hitaampi yhteys
KäyttökohdeKiinteä netti kotikäyttöönKotiin ja liikkuvaan käyttöön
KäyttöikäKestävä ja luotettava jopa kymmeniä vuosia; kuituvekron elinkaari vähintään 50 vuottaTeknologia kehittyy ja fyysisiä laitteita on uusittava säännöllisesti
ArvonnousuNostaa kiinteistön arvoaEi vaikuta kiinteistön arvoon
HintaAsennuksen edullinen kertainvestointiAvausmaksu + liittymämaksu/kk + asennus- ja laitekustannukset palveluntarjoajasta riippuen
Olosuhteiden vaikutusEi vaikutusta; kun asennettu, toimii säällä kuin säälläAltis olosuhteiden vaikutuksille; esimerkiksi sää, etäisyys tukiasemasta sekä kiinteistön rakenteet voivat heikentää signaalia

Etsi osoite nähdäksesi mitä voimme tarjota sinulle

Tilaa kuitu- ja laajakaistapalvelut tai rekisteröi kiinnostuksesi lisätäksesi mahdollisuutta tulla alueellesi!